Werkbonnen & foto's in één app.

Levanto

Op een fortuinlijke middag belt Luuk van Levanto Igor van Ketjapp op, met wat Igor later “één van de leukste aanvragen die we binnen krijgen” zou noemen.

Levanto is de partij die de in- en outdoor signage verzorgt voor de grootste retail-organisaties in Nederland. Ze regelen bijvoorbeeld alle lichtreclame van Albert Heijn. Levanto werkt daarvoor met een vast buitendienst-team, dat alles netjes aflevert en monteert.
Igor
Projectmanager
“Één van de vetste apps, in z’n eenvoud, die we ooit gemaakt hebben. Mét enorme tijdwinst.”

De uitdaging

Het resultaat van hun werk, de lichtreclame of bijvoorbeeld full colour prints, deelden zij met de binnendienst via een behoorlijk omslachtig proces:

 • een foto van de klus nemen,
 • die uploaden op de PC,
 • om hem via WeTransfer door te sturen naar iemand van de binnendienst,
 • die hem via de link download op een lokale kantoor PC
 • en in het intranet in de juiste map plaatst.

De missie? Dat proces optimaliseren en tijd winnen met een simpele app die elke buitendienst-werknemer kan gebruiken om de foto’s van hun klussen toe te voegen en die in 1 klik door te sturen naar de juiste plek.

Het resultaat

“Één van de vetste apps, in z’n eenvoud, die we ooit gemaakt hebben. Mét enorme tijdwinst.” – Igor, project- en teamleider Ketjapp

Een hybride app die op de smartphone van elke medewerker werkt, of hij nu een nieuwe iPhone of oude Samsung heeft, zodat er niet geïnvesteerd hoeft te worden in tablets, telefoons of andere apparaten om de klus te kunnen klaren. Gewoon te downloaden en gebruiken op ieders eigen telefoon dus, gemaakt in een helder en gebruiksvriendelijk design dat niets aan de twijfel overlaat voor de gebruiker. Inderdaad prachtig in zijn eenvoud dus, zowel in ontwikkeling als design en – het belangrijkste – gebruik:

 • Klik app aan,
 • Scan de werkbon,
 • Selecteer de foto(‘s),
 • Stuur rechtstreeks door (automatisch naar de server van Levanto).
 • That’s it!

Het bewijs dat een app idee even simpel als briljant kan zijn, met een even simpele als briljante uitwerking – al zeggen we het zelf.

Door de app hebben wij een tijdsbesparing op de planningsafdeling van 21%. Hierdoor stijgt de efficiency en is het werken een stukje leuker geworden.
Luuk de Kunder
Eigenaar Levanto

Hoe dat werkt

Een team van 30 buitendienstmedewerkers maakt dagelijks gebruik van de app, om het resultaat van hun klussen met de binnendienst te kunnen delen. Zo’n 30 tot 50 klussen worden per dag vastgelegd en doorgestuurd, in een paar klikken.

Een proces dat zodanig geoptimaliseerd is, dat de app Levanto wel 2 uur per dag tijdwinst heeft opgeleverd! Zo verdiende Luuk de investering in de app binnen een paar maanden terug.

Een goed app idee, met als resultaat een goede app. “Één van de vetste” zelfs.

Werkt dat ook voor mij?

Herken je een hoop in deze case, en zie je bij jouw organisatie ook hoe (een buitendienst-team) via omslachtige processen moet werken? Processen die volgens jou een stuk slimmer kunnen? Dan kan een app zoals die voor Levanto zeker ook voor jouw organisatie werken.

Als je bijvoorbeeld werkt met administratieve terugkoppeling van:

 • Onderhoudsmonteurs die updates van apparaten moeten loggen,
 • Technisch controleurs die veiligheidschecks uitvoeren,
 • Bezorgers die pakketten afleveren bij jouw klanten,
 • Of een ander soort buitendienstmedewerker waar je graag efficiënt mee samenwerkt!

Laat een app jouw procesoptimalisatie verzorgen, en bespaar uren extra werk per dag. Zo kan de werknemer de rompslomp overlaten aan een slimme app, en zich weer fulltime bezighouden met waar hij het best in is – of dat nu monteren, controleren, bezorgen of iets anders is.

Benieuwd hoe procesoptimalisatie binnen jouw organisatie kan werken met een app?
Contact ons, en we denken vrijblijvend met je idee of processen mee - als technisch, creatief én strategisch app bureau.