Productconfigurator

Vasco

Vasco – grootheid in designradiatoren, ventilatie, verwarmen & koelen – wilde the whole package in digitale innovatie. En dat hebben ze gekregen ook. Samen met Ketjapp én zusterbedrijf Exitable creëerden we een heus partnership. Het resultaat: een stroom aan digitale ideeën, slimme innovatie en online oplossingen. Een voorbeeld: de Vasco Productconfigurator.

Wat

Wat Vasco wil is digitale vooruitgang. Maar het is een groot bedrijf, vol enthousiaste mensen. Met ieder z’n eigen ideeën voor die innovatie. Een goede website, een slimme app, maximale service – voor zowel consument als installateur – voor groter bereik, persoonlijke interactie en verbinding, via digitale wegen. Wat moet je doen om daar te komen, zodat abstracte ideeën concreet en werkelijkheid worden? Een digitaal partnership met Ketjapp (app) én Exitable (web) aangaan.

Want

Alleen samen kunnen we de beste strategische wegen kiezen uit alle wensen, concepten en ideeën, via onze Discovery Fase. Daarmee filter je samen totdat er 1 concreet idee uitkomt, en iedereen daarvoor op 1 lijn zit. Dat concept direct goed en efficiënt uitvoeren, doen we daarna. Doordat we de beste digitale denkers en programmeurs onder 1 dak hebben, op het gebied van web én app. Die drie eenheid – Vasco als productowner, en Exitable en Ketjap als strategisch en praktisch uitvoerders – komt samen van de beste ideeën tot de beste oplossingen. 

“It takes two to tango.”

Hans Steenbreker
Vasco Group IT Director

Het resultaat

De Vasco productconfigurator. Een goed voorbeeld van zo’n idee – “we willen onze customer service digitaal maximaal verlengen, voor meer bereik, interactie en verbinding” – dat digitale werkelijkheid is geworden in web en app vorm.

De productconfigurator is een tool die de Vasco consument helpt berekenen welke warmteafgifte er per ruimte nodig is om de woning te verwarmen (versie 1). Inmiddels kun je er extra wensen aan toevoegen als grootte, type, kleur, aansluitpunten enzovoorts (versie 2). Zo blijven we doorontwikkelen om consumenten zelf digitaal de beste Vasco radiator te laten configureren en kiezen, en vervolgens een dealer in de buurt te vinden. En voor installateurs, om rechtstreeks te tonen aan de consument: 

En die productconfigurator bereik je ‘gewoon’ in je browser – via de web app – of door hem als mobiele app (iOS of Android) te installeren op je smartphone. De web app is ontwikkeld door Exitable, de mobiel app door Ketjapp. En ze doen exact hetzelfde. Zo kun je de productconfigurator dus altijd bereiken op de manier die jij het handigst vindt, als consument of installateur. Alles voor die “digitaal maximaal verlengde customer service, voor meer bereik, interactie en verbinding”. 

Én extra handig voor Vasco zelf, als beheerder van de productconfigurator apps. Ze hebben namelijk allebei eenzelfde ‘backend’. Wat betekent dat nieuwe inhoud of aanpassingen maar één keer ingevoerd hoeven worden, om direct in beide apps getoond te worden. 

Dat is the whole package op alle vlakken: the whole package als partnership, en the whole package als product dat daaruit komt rollen.

Benieuwd wat een app voor jouw organisatie kan doen? Leads genereren,
of processen optimaliseren? Contact ons, en we denken vrijblijvend met je
idee of processen mee - als technisch, creatief én strategisch app bureau.

Igor
project- en teamleider Ketjapp