Do you wantoshare?

Wantoshare

Succesvol ondernemer en ideeënbedenker Roderik klopte aan bij Ketjapp. Hij had een app idee. Een compleet concept had hij zelfs al klaar, om de basis te vormen voor wat later ‘Wantoshare’ zou worden, met de design- en programmeerhulp van het Ketjapp team.

Wat?

“Wat als er een app zou zijn die gemaakte foto’s automatisch direct deelt met een bepaalde groep mensen, binnen een bepaalde locatie of tijd? Tijdens een weekendje weg, of op een trouwdag bijvoorbeeld?” – was zijn belangrijkste vraag. “Dat zou verdorie nog eens handig zijn”, klonk het antwoord. 

Hij enthousiast, wij enthousiast. Dit was een bijzonder idee. Daar moeten we iets mee! 

Want?

  • Geen gedoe meer om die ene vriend over te halen om nou eindelijk zijn gemaakte foto’s te sturen,
  • zelf geen gedoe met meer foto’s in één keer sturen (en die Whatsapp-groep bombarderen met je 47 leukste foto’s, tegelijkertijd)
  • én de kans dat er een geweldige foto compleet vergeten wordt, is bijna 0!

Het resultaat

Ketjapp, in samenwerking met Exitable, schoot hem te hulp.

Ketjapp ontwikkelde de app, met als belangrijkste kenmerk: supersimpel in gebruik en over de hele wereld te gebruiken. Het motto van Wantoshare mocht vooral niet verloren gaan – “Sharing made easy.” Gelukt!

“Een flinke uitdaging, maar we zijn er in geslaagd: deze app heeft een interface gekregen die door een breed publiek gebruikt kan worden”
Dave
UX/visual designer

En meer...

Exitable creëerde de website en gaat zich uitleven op de nationale marketingcampagne. Omdat de hele wereld moet weten, wat wij in Weert al wisten… Dit was een briljant app idee, met als resultaat (het mag gezegd worden): een briljante app.

Hoe dat werkt

Stel je voor. Je gaat met je collega’s een weekend naar Ibiza. Toe maar! In dat weekend wil je al het beeldmateriaal dat gemaakt wordt graag meteen en makkelijk met elkaar delen. Je maakt een Wantoshare groep aan voor alle foto’s die:

  • Op Ibiza gemaakt worden (locatie).
  • In de komende 3 dagen (tijdframe).
  • Automatisch te delen met je collega’s (de groepsdeelnemers)

Maar dan! Bij het middagpgrogramma, de stadsmarkt bezoeken, is maar de helft van de collega’s aanwezig. Voor deze groep beperk je het tijdframe tot ‘tussen 12:00 en 17:00’, de locatie ‘Ibiza stad’ en kies je welke deelnemers deze beelden ontvangen – de juist helft. Klik-klik-klik-klaar! De beelden zijn veilig en wel alleen te vinden in jullie telefoon.

(Psst… Maak je een foto of video die je niet wil delen? Geen probleem. Jij blijft de baas.)

Benieuwd wat een app voor jouw organisatie kan doen?
Contact ons, en we denken vrijblijvend met je idee of processen mee - als technisch,
creatief én strategisch app bureau.

Igor
project- en teamleider Ketjapp