Header triodin
  • Commerciële app
  • Zakelijke app

Lean Pocket Coach

Er bestaan al een hoop digitale lean werken tools. Klopt. Maar de lean experts bij Triodin ontdekten dat die iets missen. Gedragsverandering. Daarom bouwden zij samen met Ketjapp de Lean Pocket Coach app: een lean toolbox 2.0.

Klant:
  • Triodin
Intro foto triodin

Wat

Wat Triodin graag mogelijk wilde maken, was een app die bedrijven leert hun processen te optimaliseren en slimmer te werken door lean te werken. Hun expertise. Op een manier die nog niet eerder vertoond is. Een app die lean tools leert én gedragsverandering op weg helpt, op weg naar een winnende cultuur in je organisatie waarin iedereen bijdraagt aan verbetering.

Want

Wat de lean experts van Triodin in de praktijk zien, is dat lean het best werkt, wanneer de kennis over lean tools samengaat met gedragsverandering van mensen die ermee werken. Iedereen, van management tot de werkvloer mee krijgen in de nieuwe lean cultuur, dus. De Lean Pocket Coach app helpt dat voor elkaar krijgen.

“Er zijn genoeg lean tools om te downloaden, maar Triodin kwam met een voor de gebruiker beter want vollediger model. De ambitie bij deze app was best groot.”

Igor / projectleider Ketjapp

Het resultaat

De “Lean Pocket Coach”. Vanaf nu te downloaden voor iOS & Android. Een interactieve lean toolbox die verbetertrekkers helpt hun bedrijf én hun mensen te coachen richting lean werken. Aan de hand van verschillende hulpmiddelen in de vorm van tools, tips, tests en quickscans. “Een combinatie van heldere tools en gedragsverandering”, volgens Ketjapp projectleider Igor. Gelanceerd als MVP, met als eerste lean tool: de “5S Audit”.

Still video triodin

Hoe dat werkt

De eerste (test)versie van de app bevatte een variatie aan lean tools, zoals de “EPL Maker”, de “POENK Audit”, de “Lean Leadership Quickscan” en de “5S Audit”. Die laatste bleek de meest gewilde, dus werd dit de eerste officiële tool voor de eerste officiële versie van de Lean Pocket Coach. de 5S Audit brengt de huidige situatie qua werkplekorganisatie in kaart, waarbij elke “S” uiteraard aan bod komt.

Deze gratis beschikbare 5S tool in de app heeft nu als doel om ten eerste zoveel mogelijk Lean Pocket Coach gebruikers te genereren. Want: meer gebruikers betekent meer feedback, en die is zeer gewenst voor de verdere ontwikkeling van de Lean Pocket Coach.

Mogelijk levert het Triodin ook nog nieuwe leads op, een oprecht en helder app verdienmodel, dat zowel de gebruiker als oprichter vooruit helpt. Win win!

Triodin foto

En meer…

Een app is nooit klaar, als je deze agile bouwt. Net als de Lean Pocket Coach. De eerste gelanceerde versie wordt nu continu doorontwikkeld tot een steeds completere toolbox. Gebaseerd op doorlopend gebruikersonderzoek, voor de beste keuzes voor verbetering. De volgende stappen naar die steeds succesvollere app: meer lean tools, gedragstips en info over het lean gedachtegoed.

So stay tuned!

Benieuwd of die slim uitgestippelde weg werkt voor jullie? Wij hebben de kennis en koffie in huis. Schroom niet, contact ons.

Igor Delissen
project- en teamleider Ketjapp