Header isy
  • Zakelijke app

Isy School oudercommunicatie app

Het webplatform Isy School bestond al. Met groot succes. Ouders en scholen maken er gretig gebruik van om snel en simpel te communiceren over o.a. leerling-voortgang, ouderavonden en nieuws. Maar dat kan (nog) sneller en simpeler. Nog interactiever en persoonlijker ook. Met een app. 

Klant:
  • ISY school
Isy image

Wat

Wat Isy School zocht, toen ze met ons in contact kwamen, was een digitale oplossing om de communicatie tussen ouders en docenten nog dichterbij te brengen. 

Het webplatform Isy School was al succesvol, met zo’n 60.000 actieve gebruikers verdeeld over 280 scholen. Via het platform wordt onder andere het laatste nieuws medegedeeld, oudergesprekken gepland, foto’s getoond, agenda’s inzichtelijk gemaakt, absenties doorgegeven, leerling-voortgang zichtbaar gemaakt en betalingen gedaan. Een digitale uitkomst. Maar dat kon (nog) beter. 

Want

Een webplatform is handig. Alleen moet je er telkens een webadres voor bezoeken in de browser. Een vrij omslachtige handeling, in dit groeiende mobiele digitale tijdperk. Bovendien beperkt zo’n website in personalisatie – je ziet niet alleen wat relevant is voor jouw school, klas of kind – en is er weinig ruimte voor directe interactie. Een reactie op een nieuwsbericht geven, of chatten met de docent bijvoorbeeld. 

Het gevolg: nog altijd vrij passieve en afstandelijke eenrichtingscommunicatie op het platform, en het opzetten van onveilige WhatsApp-groepen met docenten, leerlingen en ouders on the side. 

“Als betrokkene bij de ontwikkeling en als ouder die de app zal gaan gebruiken, zat ik in een bijzondere situatie. Hierdoor was ik in de gelegenheid om mee te denken aan de meest optimale oplossing; geschikt voor zowel ouders als docenten. Nu de eerste versie beschikbaar is ben ik, mede dankzij de vele positieve reacties, erg trots op dit eindresultaat.”

Danny Peeters / technisch team lead Ketjapp én actieve Isy School gebruiker.

Het resultaat

De Isy School app. Als eindproduct is dit de verbeterde en completere versie van het Isy School webplatform. En de basis is af. De nieuws-module is de eerste fase van deze app, waarmee hij nu live is voor iOS & Android. Het grote voordeel van deze belangrijkste basis nieuws-functionaliteit, is namelijk de mogelijkheid tot push notificaties. Wat betekent:

  • Relevant nieuws voor ouders direct zichtbaar op hun mobiele beginscherm. Actieve, actuele communicatie: check. 
  • Ouders kunnen in de app reageren op het nieuws. Interactie en directer contact: check. 
  • Ouders kunnen in de app profielen aanmaken van hun kinderen. Altijd gepersonaliseerde, gefilterde informatie: check. 

Een mooie eerste stap die scholen en docenten precies die stap dichterbij ouders brengt. En daar kunnen er nog meer van gezet worden. Samen met Isy School zullen we de app blijven doorontwikkelen (want een app is nooit klaar) met meer functionaliteiten uit het webplatform – maar dan beter, interactiever en persoonlijker, natuurlijk.

Video still

Ook je digitale communicatie verbeteren?

Of je nu van school tot ouder communiceert, of van organisatie tot medewerker: digitale communicatie is cruciaal. Een communicatievorm die toeneemt, en snel ook. Dus heb je dat het liefst goed voor elkaar. Met een app. Zoals Isy School liet zien, en zoals jij dat ook kunt aanpakken. Voor jullie: 

  • interne medewerker communicatie – over bedrijfsnieuws of opleidingen bijvoorbeeld.
  • interne team communicatie – over planning of verlofdagen bijvoorbeeld.
  • externe klant communicatie – met advies op maat of persoonlijke interactie bijvoorbeeld, voor lange termijn klantrelaties.

Welke situatie jouw organisatie ook past, een app maakt je digitale communicatie gepersonaliseerd, actief, interactief, actueel, relevant en altijd stukken efficiënter. Dat werkt beter, sneller en simpeler. Klinkt goed? Koffie kan altijd. 

Benieuwd of die slim uitgestippelde weg werkt voor jullie? Wij hebben de kennis en koffie in huis. Schroom niet, contact ons.

Igor Delissen
project- en teamleider Ketjapp