BCM Request + Remote
 • Zakelijke app
 • Commerciële app

BCM Request + Remote

BCM is een begrip voor horeca-uitbaters. Het BCM muziekcomputersysteem wordt al decennia gebruikt in kroegen, kantine’s en feestzalen over de hele wereld. Het ontwikkelen van dat systeem staat sindsdien niet stil. Tijden veranderen namelijk (snel). Van harde schijven naar cd’s naar… Apps. 

Klant:
 • BCM MUSIC SYSTEMS
Foto bcm

De missie

Met gemak muziek aanvragen en accepteren of afwijzen. De droom van elke kroegbaas. En je muzieklijst on the go aanpassen, via je smartphone, waar in je zaak je je ook begeeft. De wens van elke horeca-ondernemer. 

BCM zocht een manier om hun systeem up to date te houden én het muziekbeheer klant- en kastelein vriendelijker te maken dan ooit. (Spoiler alert: dat is gelukt.)

“Fantastische app. Ik kan mijn favoriete liedjes aanvragen in de kroeg”

Jacketti Borkel / recensie in de appstore

Het resultaat

De BCM Request app [1] (voor de horecabezoeker) en de BCM Remote app [2] (voor de horecabeheerder).

BCM Request app  [1]

Met de BCM Request app kun je als horecabezoeker je favoriete nummers aanvragen – zonder dat je de kastelein of DJ aan z’n jas hoeft te trekken. 

Bcm request foto1

Dat werkt zo:

 • De app zoekt de kroeg of kantine waar je je op dat moment bevindt, via GPS-locatie.
 • Hier kun je de huidige playlist bekijken,
 • En jouw eigen verzoekje toevoegen, door te zoeken in hitlijsten, op titel of artiest. Klik! – en je verzoek is ingediend.
 •  Extra handig: de locatie van ingevoerde verzoekjes kan beperkt worden tot de muren van de horecagelegenheid of tot alleen bewust gekoppelde smartphones (van personeel bijvoorbeeld).
Bcm request foto2 1

BCM Remote app  [2]

De BCM Remote app zorgt er voor dat de kastelein de baas blijft, waar hij ook is. De app correspondeert namelijk rechtstreeks met de computer, en kan hem van een afstandje bedienen.

Bcm remote foto1

Dat werkt zo:

 • Hij kan op afstand verzoekjes afwijzen of accepteren,
 • Hij kan op afstand nummers starten, stoppen of overslaan.
 • Hij kan op afstand playlists inzetten, gemaakt door de kastelein of de klant (die bijvoorbeeld compleet eigen gekozen muziek tijdens zijn feest in de zaal willen horen).
 • Extra handig: foto’s die gemaakt worden in de zaak (door kastelein of klant) stuurt hij rechtstreeks (of na akkoord) door naar gekozen beeldschermen!
Bcm remote foto2

40.000+ verzoeknummers per maand!

Een app – nee twéé apps – om voor en achter de bar muziek en media makkelijk te controleren en bedienen. Een digitale jukebox in de broekzak van de klant, en een digitale afstandsbediening in die van de kastelein. De BCM Request app en de BCM Remote app bleken precies de tools die zij nog misten, rondom het BCM systeem.

En niet alleen het commentaar van gebruikers spreekt voor zich. De cijfers doen hetzelfde. Meer dan 40.000 verzoekjes worden er inmiddels per maand ingediend via de app. Een aantal dat blijft stijgen.

(Lees hier hoe we gebruikers en statistieken inzetten om apps slim door te ontwikkelen!)

“Beide apps worden zeer positief ontvangen door onze klanten. Meer interactie voor hun gasten en groot bedieningsgemak voor de kastelein!”

Ron van Heugten / BCM Music Systems

Benieuwd of die slim uitgestippelde weg werkt voor jullie? Wij hebben de kennis en koffie in huis. Schroom niet, contact ons.

Igor Delissen
project- en teamleider Ketjapp