Van idee naar app
 • app idee
 • app maken
 • mobile apps

App idee – maar wat nu?!

Hoe grootmeesters als ABN Amro en WhatsApp ooit begonnen met hun app idee? Door zichzelf deze 5 vragen te stellen. En hier zijn de antwoorden! Alles wat je wilde weten over hoe je een app idee omzet in… Tja, een app dus! 

Geschreven door:
 • Igor Delissen
Datum:
 • 24 november 2017

Je hebt er eentje. Echt een goeie. Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, kan er niet aan tippen. Of hij is niet bepaald van dat formaat, maar nog steeds oergoed. Een idee voor jou en je collega’s om intern te gebruiken of eentje die klanten naar je business gaan leiden bijvoorbeeld. Een gebrek dat gefixt moet worden. Een gat in de markt dat jij zomaar eens zou kunnen vullen.

Jouw app idee is simpel, praktisch, toepasbaar en zonder twijfel een briljante oplossing voor dat probleem dat je al tijden in je omgeving ziet.

Maar je loopt ook al tijden met dat idee rond. En het gaat maar niet weg. Tijd om in actie te komen. Maar hoe kom je van app idee naar app? Goede vraag – tijd voor antwoorden!

Van app idee naar app

Tijd om je app idee om te zetten in een app. Zo’n echte. Zoals WhatsApp ooit schijnbaar uit het niets begonnen is. Zoals Buienradar z’n website een mobiele boost heeft gegeven. Of zoals ABN Amro ‘Tikkie’ introduceerde om een landelijk geld-terugbetaal-probleem onder vrienden en bekenden briljant op te lossen.

Hoe klein of groot het app idee achter die massa-apps ook waren, ze werden uitgevoerd – en daarmee hebben ze het verschil gemaakt.

Waar begin je?!

Hoe begin je aan zoiets; je app idee omzetten in een app? Je zit namelijk nog met een paar obstakels, van redelijk fors formaat, voordat je überhaupt van start kunt of wilt:

 • Je bent geen app-ontwikkelaar
 • Je kent geen app-ontwikkelaar
 • Je weet eigenlijk niet zeker of je idee wel goed (genoeg) is

Gelden 2 van die 3 factoren bij jou? Niet gevreesd! In dat geval ben je hier toevallig op precies de juiste plek belandt. Het enige wat jij nu namelijk nog nodig hebt, is het antwoord op een paar belangrijke vragen rondom jouw app idee – om te beginnen.

En laten we die net voor jou hebben!

Stel jezelf deze 5 vragen

De vragen die je jezelf op dit punt stelt, zijn er waarschijnlijk een aantal in deze orde of grootte:

 1. “Is mijn app idee wel goed genoeg?”
 2. “Hoe bescherm ik mijn app idee?”
 3. “Kan ik dat niet zelf, een app maken?”
 4. “Wat kost dat, een app laten maken?
 5. “Ben ik al te laat met mijn app idee?”

Mooi! Dat zijn heel nuttige vragen om van app idee richting app te manoevreren. Een goed begin, om de juiste vragen te stellen. Maar wat zijn de juiste antwoorden? Klik op de vraag en zie het zelf!