Link ketjapp
  • app maken
  • mobile apps

Gigit: jouw persoonlijke live muziek archief

“Waarom is er eigenlijk geen app om je concert- en festivalbezoeken in te bewaren? Een soort Untappd, maar dan voor muziek?” Zo startte het idee voor Gigit - die precies dat doet. Een app van Nederlandse bodem, om al je concert- en festivalervaringen voor altijd in vast te leggen. Een app waarin muziekliefhebbers hun muzikale ervaringen met elkaar delen. Ondertussen ontstaat er een sociaal netwerk, vol met concertgangers én een continu groeiende database van publieksrecensies. Wat Untappd is voor bierliefhebbers, IMDb voor filmfanaten en Runkeeper voor hardlopers, is Gigit voor concertgangers. 

Geschreven door:
  • Igor Delissen
Datum:
  • 20 februari 2020

Limburgse liefde

Het idee was geboren, en al snel werd het gedragen door 4 muziekliefhebbende Limburgse ondernemers, die in hun dagelijkse leven al veel ervaring opdeden in digitale marketing en app development. Niet gek dus, dat ze vanuit die kennis direct wisten wie hun app-idee tot realiteit kon brengen: Ketjapp. 

En wij van Ketjapp waren natuurlijk direct enthousiast. Weer een heel ander project dan we gewend zijn. Maken we meestal apps voor bedrijven om hun processen te optimaliseren of hun diensten op een unieke manier aan te bieden, was dit het opbouwen van een app om een heuse community in te creëren. Een app die een product op zichzelf is. Een nieuwe uitdaging - worden we blij van! 

Start met een MVP 

Dus gingen we aan de slag. Met een kick-ass en vooral gebruiksvriendelijk design en natuurlijk de development. In juli 2019 was het zover: we konden de eerste versie van de app live zetten. We startten met een MVP, dus maakten voor die eerste livegang een versie voor de iPhone. In de eerste versie van deze mobiele app konden muziekliefhebbers de concerten die ze bezoeken opslaan, beoordelen en delen met hun muziekvrienden.

“Het was een test om te kijken of concert- en festivalgangers eigenlijk wel zaten te wachten op een app als Gigit”, vertelt mede-initiatiefnemer Jannis van den Heuvel. “Ondertussen zijn we ruim 10.000 concerten verder, hebben we twee wekelijkse items op KINK Radio, starten we een podcast met Giel Beelen en zijn veel poppodia, festivals, muziekmedia en andere spelers in de muziekindustrie erg enthousiast. We mogen dus wel stellen dat de test geslaagd is. Hoog tijd voor vervolgstappen.”

De volgende stap

En die volgende stap, dat werd de app introduceren in de Google Play Store. Zodat ook alle Android gebruikers hun muzikale ervaringen kunnen delen en vereeuwigen. Maar wij zouden Ketjapp niet zijn, als we ook bij iedere stap willen verbeteren. Dus verzamelden we feedback van de gebruikers om de app verder te ontwikkelen. Dit resulteerde in een geheel vernieuwde app. 

Van Den Heuvel: “Verreweg het meest gehoorde commentaar was dat men Gigit voor Android miste. Maar bijvoorbeeld ook dat het toevoegen van een concert te veel handelingen kostte. Dat moest makkelijker en sneller kunnen.” De “flow” van de app ging daarom op de schop. Waar gebruikers eerst een concert zelf moesten aanmaken, kunnen ze nu zoeken in een database die samen met Podiuminfo.nl werd ontwikkeld. “Als het concert dat je zoekt hier al in staat, dan heb je het binnen twee kliks aan je eigen tijdlijn (die wij de Liveline noemen) toegevoegd. Dat scheelt een hoop.” 

Is de klus nu geklaard? “Nee zeker niet, we beginnen net! We hebben nog een waslijst aan ideeën die we aan de app toe willen voegen en we krijgen dagelijks weer nieuwe ideeën van de gebruikers toegestuurd. We zetten vandaag weer een mooie stap, maar klaar zijn we nooit!” 

En daar zijn wij als Ketjapp natuurlijk ook ontzettend blij mee - want dit zijn de projecten die ons ook heel veel energie geven. Bouwen, leren, optimaliseren. 

De vernieuwde versie van Gigit is nu te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store