Zelf maken
  • app maken
  • mobile apps

Kan ik dat niet zelf, een app maken?

Hoe grootmeesters als ABN Amro en WhatsApp ooit begonnen met hun app idee? Door zichzelf deze 5 vragen te stellen. Dit is het antwoord op de 3e vraag: “Kan ik dat niet zelf, een app maken?” – Ontdek het, en zet jouw app idee om in een… Tja, een app dus! 

Geschreven door:
  • Igor Delissen
Datum:
  • 19 november 2017

e kent nu het antwoord op de vraag “Is mijn app idee wel goed genoeg?” (je checkte de 5 kenmerken van een goede app en weet dat je idee delen werkt) en de vraag “Hoe bescherm ik mijn app idee?” (niet doen, heeft geen zin). Tijd voor het antwoord op de derde vraag! Lees hier waarom je een app wel zelf kunt maken, maar dat eigenlijk helemaal niet wil.

(Bekijk hier de antwoorden op de andere vragen uit deze serie: “Wat kost dat, een app laten maken?” en “Ben ik niet te laat met mijn app idee?”)

Zelf doen, die app maken?

Je kunt het een kans geven. Misschien heb je het zelfs al gedaan, of een begin gemaakt. Maar het is niet niks, dat bouwen. Je moet er aanleg voor hebben, weten welke programmeertaal het best bij jouw idee past, je daarin specialiseren, en dan nog het bouwwerk zelf. Dat kan nog steeds, maar kost wel veel tijd – als het al lukt op die manier.

“Ik heb een boek over Android programmeren gekocht en ben het toen zelf gaan uitzoeken.”, vertel een ervaringsdeskundige op Tweakers. “Maargoed, ik ben student Informatica, dus ik had al wat kennis over JAVA. Dit lukte op zich wel redelijk, alleen ben je heel veel tijd kwijt.”

Een informatica-student lukt het ‘op zich wel redelijk’ na ‘heel veel tijd’. Het ís voor te stellen dat je liever effectiever, professioneler en productiever aan het werk wil. Liever dan jezelf in het zweet werken, met een hoop gedoe, gevloek en een matige kans op resultaat, zet je de specialisten aan het werk. Een professioneel team kan je namelijk professioneel advies geven, een professioneel proces opzetten en uitvoeren en vooral dat professionele resultaat neerzetten – met blijvend onderhoud en ontwikkeling. Heel professioneel allemaal.

Daarom is het antwoord op de vraag “kan ik dat niet zelf” eigenlijk heel simpel, beaamt ook deze ervaringsexpert op het tech-forum Tweakers. ‘Het geheim’, noemt hij het zelf:

“Geloof me, de beste app uitgevers laten hun apps outsourcen. Je moet weten welke trajecten je moet volgen. Dat is het geheim.”

En, heel simpel:

“Als je zelf niet de skills bezit om het idee te realiseren dan zou je het iemand anders moeten laten doen.”

En nu?

Kiezen voor outsourcen dus, aan degenen die de trajecten kennen en de skills hebben. Deze mannen bijvoorbeeld.

Dat kost je minder tijd en gedoe, maar het kost natuurlijk wel meer… Je raadt het al: geld. Niet geheel toevallig luidt daarom de volgende vraag in de serie: “Wat kost dat, een app laten maken?”

(Bekijk hier ook de antwoorden op de 3 andere vragen in de serie: “Is mijn app idee wel goed genoeg?", “Hoe bescherm ik mijn app idee?” en “Ben ik niet te laat met mijn app idee?”)