Ketjapp 10 jaar

10 Jaar Ketjapp - app ontwikkelaars van het zuiden

Met de lancering van de eerste Apple Iphone in 2008 - en om helemaal specifiek te zijn: de iOS App Store - waren apps geboren zoals je die nu kent. Die widgets op je telefoon zoals: NU.nl, je agenda, Snapchat of Angry Birds. Datzelfde jaar nog volgde Android met de Android Market, nu bekend als Google Play. En daar houdt het niet op! Ook ons zusterbedrijf Exitable is dat jaar opgericht. En na drie jaar websites ontwikkelen, kon het niet anders dan dat de gepassioneerde digitale pioniers Sander en Maikel ook apps wilden ontwikkelen. En zo werd op 26 augustus 2011 Ketjapp geboren.

Datum:
  • 25 februari 2022

Niet alle innovatie vindt plaats in de Randstad. Daarom zijn wij dan ook heel trots op ons 10-jarig jubileum. Onder de rook van Eindhoven, in het Limburgse Weert, vind je Ketjapp. Specialist op het gebied van native app ontwikkeling. Voor iOS én Android. Al 10 jaar ontwikkelen wij apps ter lering en vermaak, voor procesoptimalisaties, als uitbreiding van de serviceverlening en ga zo maar door. Dat doen wij voor grote organisaties zoals Rockwool, BASF en Bruynzeel, maar ook voor startups zoals Gigit. Wat ze gemeen hebben: ze willen dat applicaties in het hart van hun product, proces of bedrijf door de beste specialisten gemaakt worden!

Ketjapp locatie2

Ketjapp van toen 

Goed om te weten is dat een app, kort voor ‘application’, niets meer en niets minder is dan een programma. Dat zou op allerlei apparaten kunnen draaien, maar is dan toegepast - applied - voor een telefoon. Smártphone om precies te zijn. Dat Sander en Maikel, oprichters van Exitable: programmeerders, of ontwikkelaars van (toen nog vooral) websites, kansen zagen in app ontwikkeling is dus zo gek nog niet. Samen met Kevin Donkers, die met zijn kennis en kunde ook de potentie in app development zag werd Ketjapp opgericht. En dat is het begin van al ruim 10 jaar app ontwikkeling en innovatie door Ketjapp.

De allereerste app die wij hebben ontwikkeld is er een voor Revalidatiecentrum Adelante. Van dat begin heeft Ketjapp zich ontwikkeld tot state-of-the-art app-ontwikkelaar van apps die het kernproces van een organisatie raken. Dus waar een organisatie niet zonder kan functioneren. De essentie van onze waarde. 

 

Ketjapp van nu

Onze eerste AR app is al in alle app stores te vinden! Dus waar we er vroeg bij waren met trends als augmented reality, die ondertussen ingeburgerd zijn - denk bijvoorbeeld aan de filters op SnapChat en Instagram. Zijn we nu alweer bezig met de volgende ontwikkelingen. Want los van de applicaties die je als consument kent, zijn er ook steeds meer waardevolle toepassingen van apps op bedrijfssystemen en -processen. Of beter nog; verbeteringen daarvan middels apps. Onze samenwerkingen zien er dan ook steeds meer uit als continue innovatietrajecten. Dat vinden wij het mooiste, want er is altijd ruimte voor verbetering. 

Logos2

Die ruimte voor verbetering passen we ook toe op onszelf. We werken tegenwoordig 100% agile en na het uitproberen van verschillende methodes voor app-ontwikkeling bouwen we tegenwoordig alleen nog maar native apps. De meest pure vorm van een app. De app zoals Apple en Google het voor ogen hadden.

Deze apps voldoen altijd aan de beveiligingsstandaarden van de app stores - anders worden ze eruit geknikkerd. Zijn minder foutgevoelig, sneller én offline te gebruiken. Tot slot zijn native apps de meest duurzame optie die je hebt. Door apps native te bouwen krijg je simpelweg de beste app. Je leest het. Wij zijn app ontwikkelaars in hart en nieren. En kunnen dat ook zijn, want op de achtergrond zijn daar Maikel en Sander. Die het volste vertrouwen hebben in Ketjapp. Zo kunnen wij elke dag doen waar wij goed in zijn: toffe, waardevolle apps maken. 

  • 50 Apps gelanceerd 
  • 46 Klanten blij gemaakt 
  • 7 Toppers in dienst (gehad) 
  • 2 Keer uit de voegen van ons kantoorpand gebarsten 
Ketjapp cijfers 10jaar

Ketjapp van de toekomst 

Wij zijn goed in apps ontwikkelen. Dat is een ding dat we zeker wel geleerd hebben in de afgelopen 10 jaar. En we zijn hier al goed mee op weg. Maar, toch even voor de volledigheid: elke Ketjapp app die jij in de toekomst gaat tegenkomen is een geslaagde business case waarin wij zelf geloven. We zijn klaar voor het nog serieuzere werk. We willen graag meer samenwerkingen waarin we ons kunnen vastbijten. Waarin de apps die we maken onderdeel zijn van de core business van een organisatie. Want we hebben daar niet alleen de skills en ownership voor ontwikkeld, maar we zijn ook nog eens best gezellig om mee samen te werken! :)

Deel uitmaken van onze toekomst? Geen uitdaging is ons te gek. Kom maar op! Mail Igor Delissen, igor@ketjapp.nl of bel hem op +31 (0) 495 57 10 35. Oh! En lijkt het je leuk om met ons aan die uitdagingen te werken? We hebben altijd een plekje vrij voor een innovator in ons team. Ook dan moet je Igor hebben. ;)