De arbocatalogus in je broekzak.

Safety in the pocket

Vóór een klus even checken of je wel gecertificeerd bent en of je op bijzondere dingen moet letten, is een klus op zich. Dat kan makkelijker. Met een app.

De missie

Installatiemonteurs en andere technische dienstverleners doen gevaarlijk werk. Mogelijk gevaarlijk, tenminste. Als je alle veiligheidsvoorschriften en -maatregelen volgt, zit je veilig. Die zijn te vinden in de arbocatalogus. Dat is alleen nogal een boekwerk. Letterlijk. Dit pak papier is topzwaar, lastig doorzoekbaar en zeker niet praktisch op het moment dat het nodig is. Vóór een klus even checken of je wel gecertificeerd bent en of je op bijzondere dingen moet letten, is een klus op zich.

Dat kan makkelijker. Met een app.

Het resultaat

Een app die de arbocatalogus naar je broekzak brengt: Safety in the Pocket.

  • Direct doorzoekbaar, door de code van je klus in te voeren.
  • Of zoeken via Activiteit (in welk domein binnen de installatietechniek ben je aan het werk), Risico (wat is de situatie) of Bronnen (bijzondere interne en externe informatie).
  • Zo zie je meteen op welke bijzonderheden, certificaten, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en voorschriften (uit BEI en VIAG) je moet letten.
  • Bovendien maak je in de app je eigen profiel aan, inclusief persoonlijke certificaten. Zo kun je altijd direct zien of je bevoegd bent voor een klus.
  • Al die informatie, altijd bij de hand, doordat het niet in een boekwerk van Bijbelse formaten te vinden is, maar in je eigen telefoon. Die past precies in je broekzak.

Hoe dat werkt

Een monteur staat voor een aggregaat die afgekoppeld moet worden. Hij twijfelt over de aanpak. Even zoeken in Safety in the Pocket op ‘aggregaat afkoppelen’ of op de directe code van de klus – en alle informatie is beschikbaar. Of hij bevoegd is, welke beschermingsmiddelen hij moet gebruiken, op welke risico’s hij moeten letten en hoe hij de aggregaat precies afkoppelt, te zien in de video. Kan niet missen.

Veiligheid vooro… – Eh, achter in je broekzak dus!

Werkt dat ook voor mij?

Herken je een hoop in deze case, en zie je bij jouw organisatie ook dat teams via omslachtige processen moeten werken? Processen die volgens jou een stuk slimmer kunnen? Dan kan een app zoals deze zeker ook voor jouw organisatie werken.

Als je bijvoorbeeld werkt met administratieve terugkoppeling van:

  • Onderhoudsmonteurs die updates van apparaten moeten loggen,
  • Technisch controleurs die veiligheidschecks uitvoeren,
  • Bezorgers die pakketten afleveren bij jouw klanten,
  • Of een ander soort buitendienstmedewerker waar je graag efficiënt mee samenwerkt!

Laat een app jouw procesoptimalisatie verzorgen, en bespaar uren extra werk per dag. Zo kan de werknemer de rompslomp overlaten aan een slimme app, en zich weer fulltime bezighouden met waar hij het best in is – of dat nu monteren, controleren, bezorgen of iets anders is.

Benieuwd hoe procesoptimalisatie binnen jouw organisatie kan werken met een app?
Contact ons, en we denken vrijblijvend met je idee of processen mee - als technisch, creatief én strategisch app bureau.