Pexels photo 38070
  • Procesoptimalisatie
  • Personeelsapp

De arbocatalogus in je broekzak.

Safety in the pocket. Vóór een klus even checken of je wel gecertificeerd bent en of je op bijzondere dingen moet letten, is een klus op zich. Dat kan makkelijker. Met een app.

Klant:
  • Frisse Blikken
Pexels photo 257736

De missie

Installatiemonteurs en andere technische dienstverleners doen gevaarlijk werk. Mogelijk gevaarlijk, tenminste. Als je alle veiligheidsvoorschriften en -maatregelen volgt, zit je veilig. Die zijn te vinden in de arbocatalogus. Dat is alleen nogal een boekwerk. Letterlijk. Dit pak papier is topzwaar, lastig doorzoekbaar en zeker niet praktisch op het moment dat het nodig is. Vóór een klus even checken of je wel gecertificeerd bent en of je op bijzondere dingen moet letten, is een klus op zich.

Dat kan makkelijker. Met een app.

4 Safety In The Pocket 4 BBD41

Het resultaat

Een app die de arbocatalogus naar je broekzak brengt: Safety in the Pocket.

  • Direct doorzoekbaar, door de code van je klus in te voeren.
  • Of zoeken via Activiteit (in welk domein binnen de installatietechniek ben je aan het werk), Risico (wat is de situatie) of Bronnen (bijzondere interne en externe informatie).
  • Zo zie je meteen op welke bijzonderheden, certificaten, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en voorschriften (uit BEI en VIAG) je moet letten.
  • Bovendien maak je in de app je eigen profiel aan, inclusief persoonlijke certificaten. Zo kun je altijd direct zien of je bevoegd bent voor een klus.
  • Al die informatie, altijd bij de hand, doordat het niet in een boekwerk van Bijbelse formaten te vinden is, maar in je eigen telefoon. Die past precies in je broekzak.

 

 

Hoe dat werkt

Een monteur staat voor een aggregaat die afgekoppeld moet worden. Hij twijfelt over de aanpak. Even zoeken in Safety in the Pocket op ‘aggregaat afkoppelen’ of op de directe code van de klus – en alle informatie is beschikbaar. Of hij bevoegd is, welke beschermingsmiddelen hij moet gebruiken, op welke risico’s hij moeten letten en hoe hij de aggregaat precies afkoppelt, te zien in de video. Kan niet missen.

Veiligheid vooro… – Eh, achter in je broekzak dus!

Safety in the pocket hoe het werkt

Benieuwd of die slim uitgestippelde weg werkt voor jullie? Wij hebben de kennis en koffie in huis. Schroom niet, contact ons.

Igor Delissen
project- en teamleider Ketjapp