Procesoptimalisatie
  • Procesoptimalisatie
  • Zakelijke app
  • Personeelsapp

Control Master app voor Bruynzeel

Bruynzeel Storage Systems levert de toekomst van slimme opslagsystemen. Hun producten leveren namelijk een ruimtebesparing van maar liefst 50% op. Hoe? Met verrijdbare opslagsystemen, die optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Je hebt namelijk maar één gangpad nodig. Tussen welke archiefkasten dat gangpad verschijnt, dat regel je vanaf nu zelf met de Control Master app. De verrijdbare archiefstellingen dragen de naam Compactus® Dynamic II - en die kunnen, naast handmatig, nu ook elektronisch aangestuurd worden. 

Klant:
  • Bruynzeel Storage Systems

De vraag van Bruynzeel 

Elektronische aansturing van de Compactus® Dynamic II ging voorheen met knoppen die op de kast zitten. Maar Bruynzeel wilde hun innovatieve oplossing nóg slimmer maken. Het een snellere, makkelijkere en meer hygiënische manier van bedienen geven. En wel met een slimme app! Want kun je de kasten met een app bedienen, dan bespaar je tijd en moeite. Met de app kun je namelijk de kasten via je telefoon inzien én naar wens open zetten. Zo staat deze al in de juiste formatie als je bij het archief aankomt.

Extra uitdaging die bij deze vraag kwam kijken: de app moest de elektronica - van een tweede partij: AME -  achter de verrijdbare kasten aan kunnen sturen. Ketjapp was verantwoordelijk voor de samenwerking tussen alle partijen.

Onze aanpak

Alles over de voorbereiding lees je in onze case over de discovery fase van dit project Waarom hebben we hier een aparte case aan gewijd? Nou, omdat het simpelweg de best mogelijke voorbereiding is voor het designen en ontwikkelen van een app. In het kort:

  1. We leggen een strategische basis voor je app
  2. We mappen alle gewenste functionele eisen op een impact/effort scale
  3. We maken een getest(!) schetsontwerp

Met al deze informatie op zak kunnen we aan de slag met een definitief design en de voorbereiding van de ontwikkeling - en alles wat daarbij komt kijken van user stories, API documentatie tot planning.

Bruynzeel social 1200x628

Van master plan naar product

Als dan het definitieve design, getest en al, op tafel ligt, hebben we het master plan compleet! Iedereen zit op één lijn, het design is volledig gevalideerd en alle aannames zijn overboord. Er kan gestart worden met de ontwikkeling. Dat doen we in tweewekelijkse sprints. Elke sprint start met een kick-off waarin we prioriteiten bepalen en koppelingen afstemmen. Ook sluiten we elke sprint af met een demo aan de klant en enkele stakeholders. Zo werken we stukje bij beetje naar de app die er nu staat.

Testen, testen, testen!

Uiteraard testen we zelf altijd al heel veel, zoals de flow en de beleving van de app. Nu hadden we een extra dimensie om te testen: fysiek! De kasten moeten gekoppeld worden en er moet daadwerkelijk fysieke magie gebeuren. Hiervoor zijn we regelmatig bij AME op het technische lab geweest en bij Bruynzeel in Panningen om de proefopstellingen hun werk te zien doen. We hebben getest tot de bediening van de kasten perfect werkte.

Bruynzeel case 3

Het proces

Vanaf dag één was er een hele goede klik met Roland, innovatiemanager bij Bruynzeel Storage Systems en Product owner van de Control Master app. Dat is belangrijk want we werken altijd nauw samen met onze opdrachtgevers.  Gedurende het hele project stemmen we koers en focus gezamenlijk af. Igor is daarbij hoofd contactpersoon, als project- en accountmanager. Hij stemt continu af tussen Ketjapp, Bruynzeel én AME. Luis stond aan de leiding van de discovery fase. Ook maakt hij het UX design, doet de user tests en stemt continu af met development. Aan de development kant is onze Rick in de lead als technisch architect en app developer. Daarbij wordt hij continu ondersteund door Ilker. 

Het resultaat: de Control Master app

Een 100% UX geoptimaliseerde native app, voor Android en iOS gebouwd in Kotlin en Swift. De app bulkt niet uit van het aantal features. Maar dat heeft een goede app ook helemaal niet nodig. Het bijzondere is: de app en het opslagsysteem zijn één. Het design is zo complementair dat het een aanvulling is op het opslagsysteem qua design, feel en functionaliteit. Tevens is de app zo intuïtief dat het gebruikt kan worden over de hele wereld en in alle talen! 

De gebruiker kan nu vanuit zijn luie stoel de inventarisatie inzien en doorzoeken. Via het gevonden item opent hij direct een gangpad. En zo staat alles klaar tegen de tijd dat de gebruiker bij het fysieke archief aankomt. Oh! En heeft de gebruiker een item op een andere plek teruggelegd? Dit kan ook eenvoudig aangepast worden via de app. Zo is het archief altijd up-to-date.

En dit is nog enkel de MVP. We gaan uiteraard doorontwikkelen en optimaliseren.

Quotephoto roland

“Wij willen altijd waarde toevoegen aan de werkprocessen van onze klanten. Door onze Compactus® Dynamic II opslagsystemen op afstand te bedienen, bespaart de gebruiker wachttijd en optimaliseert hij de workflow.”

Roland van der Velden, Innovatiemanager en Product owner / Bruynzeel Storage Systems

Bekijk de video van Bruynzeel voor een volledig beeld van de werking van de app. 

Wij helpen je met de strategische doelen en de vertaalslag naar de echte gebruikers. Weet ons ook te vinden voor technisch uitdagende vraagstukken. Ook al zijn wij gericht op strategie, er is geen technisch vraagstuk dat ons bang maakt. Wij zetten jouw complexe uitdaging om in praktisch toepasbare oplossingen. 

Heb je net als Bruynzeel Storage Systems een idee en wil je daar de best mogelijke app van maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Benieuwd of die slim uitgestippelde weg werkt voor jullie? Wij hebben de kennis en koffie in huis. Schroom niet, contact ons.

Igor Delissen
project- en teamleider Ketjapp