Headers 1004px website ketjapp procesopti verdienen
  • business
  • mobile apps
  • procesoptimalisatie

Geld verdienen met apps

Het klinkt als een mooi idee: een app bedenken, ontwikkelen en er dan vanzelf geld mee verdienen. Té mooi? Nee, hoor. Kun jij ook – maar waarschijnlijk nét even anders dan je nu denkt. Het geheim van geld verdienen met apps, onthuld.

Geschreven door:
  • Igor Delissen
Datum:
  • 14 juni 2018

We gaan er niet omheen draaien, of je ingewikkelde formules of slinkse theorieën voorschotelen. Geld verdienen met apps is simpel, praktisch en het werkt zo:

Je verdient geld, door tijd te winnen – want tijd is nu eenmaal geld. Zeker in de zakelijke wereld. Ontwikkel je een app die dat voor jouw organisatie kan doen – tijd winnen op de werkvloer – dan kun je dus direct geld verdienen.

Hoe het niet (echt) werkt

Waarschijnlijk net even anders dan je je geld verdienen met apps had voorgesteld. Geen bleke, nerdy Silicon Valley types die met hun vale t-shirt in de garage zitten te pielen aan een technisch snufje, dat hen als bij donderslag een fortuin oplevert.

En of je nu in Silicon Valley of Sint Oedenrode woont: een app idee omzetten in een winstgevende app kost je een investering (tijd als je de app zelf bouwt, of geld als de app laat bouwen). Het is een hoop werk, met veel risico’s en weinig winstmarge, tenzij je de wereld verovert met je app. (Heb je namelijk al eens goed gekeken hoeveel een app per stuk kost in de app-store, áls je er al voor moet betalen?)

Hoe het (zeker) wel werkt

Wil je écht serieus geld verdienen met apps, met een aardige garantie op succes en rendement – dan moet je het Silicon Valley concept even loslaten en dichter bij huis kijken.

Kijk eens naar je eigen organisatie en hoe jullie werken. In elk bedrijf zitten namelijk allerlei (samen)werkprocessen die optimaler uitgevoerd kunnen worden, en waarmee dus enorme tijdwinst te behalen valt als je die optimaliseert. En tijd is… Je weet wel. Geld.

Een Nederlands in- en outdoor signage bedrijf deed het en ontdekte binnen een paar maanden al hoeveel geld dat opleverde. Tienduizenden euro’s – door uren tijdbesparing per dag op een onnodig gecompliceerd werkproces.

Hoe ze dat voor elkaar kregen? Met een app, dus.

Geld verdienen met apps – door procesoptimalisatie

Een app versimpelde hun onnodige complexe werkproces, en leverde zo úren tijdwinst per dag op. Niet-facturabele personeelsuren die zich rechtstreeks terugbetalen door het personeel effectiever, simpeler en sneller te laten werken – met een app. Fijn voor hen – minder gedoe met lange en ingewikkelde werkprocessen – en fijn voor de organisatie – die zo systematisch (veel!) geld verdient met de app.

Het bedrijf is Levanto, voorziener van in- en outdoor signage. Het proces was dat van hun buitendienst. Zij plaatsen de lichtreclame of een full-colour print en delen volgens afspraak het resultaat van de klus met collega’s van de binnendienst, via nogal een omweg: ze maakten een foto, om die vervolgens later te uploaden op hun werk-PC en via WeTransfer te verzenden aan hun collega’s, die het bestand download op de lokale kantoor-PC en op een server plaatst.

Omslachtig, maar voor hen dagelijkse kost. Niemand stelde er vragen bij en iedereen werkte mee. “Zo deden ze het nu eenmaal”. Terwijl dit precies het punt is waar wél kritisch naar gekeken mag worden: het punt waar het verschil tussen tijdslurpende processen en tijdwinst gemaakt kan worden. Met de nadruk op -winst, voor iedereen.

Toen bedrijfsleider en eigenaar Luuk het probleem van dit complexe proces voorlegde aan Igor, projectmanager bij Ketjapp (app ontwikkelaars, zijn wij), bleek dit het perfecte geval voor een procesoptimalisatie-app.

Met resultaat.

Hoe hun procesoptimalisatie app €15.000 opleverde

De app die Ketjapp met Levanto ontwikkelde bleek prachtig in zijn eenvoud. Het complexe proces van de buitendienst die haar klusresultaten in niet minder dan 5 uitvoerige stappen deelde met de binnendienst, werd met hun app een kwestie van klik-klik-klaar.

Letterlijk. 3 klikken in de app kost het de buitendienst nu om hun resultaat op de juiste plek op de server van de binnendienst te krijgen: nummer werkbon scannen, werkbon uploaden, foto’s uploaden – en klaar.

Met zo’n 30 tot 50 klussen per dag bleek dat al gauw rond de 2 uur per dag aan tijd op te leveren. Én 2 uur aan onnodig herhalende werkzaamheden voor zowel team buitendienst als binnendienst! Winst voor iedereen, zoals beloofd.

“Door de app hebben wij een tijdsbesparing op de planningsafdeling van 21%. Hierdoor stijgt de efficiency en is het werken een stukje leuker geworden.”

Luuk

De investering die Levanto deed in het bouwen van de app – €15.000 in dit geval – verdienden zij zo binnen een paar maanden terug aan bespaarde tijd. Sinds de app live is, zijn er al aardig wat maanden voorbij, en blijft die teller dus maar doorlopen.

En dít beste mensen, is dus hoe (serieus) geld verdienen met apps wél (simpel en praktisch) werkt, met (die toch best aardige) resultaatgarantie. Niet met een vernuftig Silicon Valley mannetje in een garage, maar met je eigen organisatie.

En hoe fix ik dat?

Kijk even goed met deze nieuwe bril naar geld verdienen met apps. Kijk naar je eigen organisatie of afdeling, en hoe daar tijd gewonnen kan worden – om zo geld te verdienen. Kijk naar jullie werkproces(sen) – in 3 stappen – of naar je salesprocessen. Wat kan er efficiënter? Welke handelingen moet jij (of je collega, of je team) telkens opnieuw uitvoeren, tot in den treure? Werk je met complexe Excels (meestal een red flag)? Of juist met losse papieren die ingescand of zelfs nog gefaxt moeten worden (sowieso een red flag)?

Wat “doen jullie nu eenmaal zo” (absolute red flag)?

Zet die nieuwe bril op, kijk kritisch naar je processen, bel ons, en ga (nu écht) geld verdienen met apps.