Headers 1004px website ketjapp optimalisatie 1klik 1
 • mobile apps
 • procesoptimalisatie

Werkprocessen verbeteren doe je in 1 klik – net als Facebook!

Werkprocessen verbeteren doe je met een app, die je (werknemer) direct en perfect helpt met wat je doet of zoekt – zoals de Facebook, Buienradar en Bankieren app dat voor je doen. Met 1 klik op je smartphone iets voor je werk checken, uitvoeren, loggen of delen met collega’s. Dat heeft zo z’n (4) voordelen. 

Geschreven door:
 • Maikel Janssen
Datum:
 • 24 juli 2018

Zeg je “app”, dan denk je: “WhatsApp, Facebook, NS app, Bankieren app, boodschappen app, Buienradar app” en al die andere (privé) apps. Ze zijn groot geworden door jou te voorzien met iets dat je graag digitaal bij de hand te hebt, in 1 klik!

Hoe apps je leven verbeteren – in 1 klik

 • Contact met je vrienden, heb je via WhatsApp en Facebook – in 1 klik.
 • Reisplannen, maar je met de NS app – in 1 klik.
 • Je rekening checken of geld overboeken doe je met je bank app – in 1 klik.
 • Je boodschappenlijstje, vul je aan met je supermarkt-app – in 1 klik

Al die bedrijven (NS, je bank, je supermarkt) en app ontwikkelaars hebben nagedacht over hoe ze dagelijkse processen van particulieren of klanten konden verbeteren, door ze in 1 klik te helpen, met een app.

Logisch. Maar nu komt-ie:

Waarom denken we als bedrijven dan niet na over werkprocessen verbeteren – door je medewerkers (en daarmee vaak je klanten) in 1 klik te helpen, met een app?!

Hoe apps je werkprocessen verbeteren – in 1 klik

Waarschijnlijk heb je als bedrijf, manager of teamleider wel nagedacht over je werkprocessen. En misschien zelfs over je werkprocessen verbeteren. Maar werkprocessen verbeteren - met een app - is de revue vast nog niet gepasseerd.

Terwijl het de simpelste oplossing is voor al je complexe werkprocessen: een interne werk procesoptimalisatie app. Je geeft je werknemers precies wat ze nodig hebben, in 1 klik, zoals Facebook – en alle andere privé apps  – dat voor hun gebruikers doen.

 • Je technisch controleur kan in 1 klik een veiligheidscheck uitvoeren.
 • Je salesmedewerker kan in 1 klik het voordeel voor de klant berekenen.
 • Je onderhoudsmonteur kan in 1 klik updates van apparaten loggen.
 • Je buitendienstmedewerker kan in 1 klik zijn klus terugkoppelen naar de binnendienst.
 • Je zorgspecialist kan in 1 klik de ontwikkelingen van het revalidatieproces van een patiënt updaten aan collega’s.

Zo’n procesoptimalisatie app verbetert, versnelt en versimpelt je werkprocessen dus – zoals je ziet. Maar het doet nog veel méér. Functionaliteiten die erg voordelig uitpakken voor je medewerkers, team, afdeling, bedrijf en je klant of cliënt.

Procesoptimalisatie app, in 4 voordelen

Zo’n app voor procesoptimalisatie op het werk kan dus net zo handig werken als de apps die je thuis gebruikt. Een Buienradar of Bankieren app, maar dan voor je werkproces. Ideaal!

Besef je dat je werkprocessen aan procesoptimalisatie toe zijn en heb je helder welk proces je optimaliseren kan (met een app) – dan ben je klaar om de voordelen van de procesoptimalisatie app te plukken. Om op je werk, net als thuis, te ervaren hoe handig een app is, en hoeveel makkelijker het je (werk)leven kan maken.

#1 - “one click away!”

Het belangrijkste voordeel: je kunt nu je werkprocessen uitvoeren / checken / loggen / verwerken in de administratie – in 1 klik – op je smartphone of tablet, die je altijd bij de hand hebt, in een gebruiksvriendelijke app omgeving die iedereen met gemak kan bedienen (van IT’er tot office manager).

Dat op zich al, is voor jou of je medewerkers waarschijnlijk het grootste directe voordeel. Maar er zijn er meer – die minstens zo belangrijk zijn:

#2 - het maakt werkprocessen veilig

De procesoptimalisatie app Safety in the Pocket – letterlijk “veiligheid in je broekzak” – is daar een goed voorbeeld van. De app voor veiligheidsmonteurs laat ze in 1 klik de complete veiligheidscatalogus doorzoeken, en biedt ze precies het onderdeel dat ze nodig hadden voor hun klus op dat moment.

Mooi, want: nooit meer de complete ‘veiligheidsbijbel’ meeslepen naar elke klus, inclusief het risico dat hij niet meegesleept wordt, of men dingen uit het hoofd gaat inschatten in plaats van het boekwerk openslaan – met alle veiligheidsrisico’s van dien.

Extra mooi: is een monteur eenmaal ingelogd dan laat de app precies zien voor welke klussen hij of zij wel of niet gecertificeerd is.

#3 - het maakt samenwerkingen naadloos

Collega’s die direct inzicht krijgen in elkaar werk, zoals de zorgcollega’s van Adelante, en afdelingen die naadloos samenwerken aan een klantproject, zoals de Sales- en IT-afdeling van Weir of de buiten- en binnendienst van Levanto.

#4 - het bespaart (veel) tijd en geld

Last but not least. Een goede procesoptimalisatie app bespaart elke dag (veel!) tijd en geld, bewees de app die elke dag 21% tijdwinst op de planningsafdeling boekt. Een heel mooi voordeel, dat er bovendien voor zorgde dat het bedrijf de kosten van de app al binnen een paar maanden terugverdiend had.  

Dus

Een app maakt niet alleen je privé leven makkelijker: het kan ook je werk(processen) een stuk simpeler, veiliger, overzichtelijker, toegankelijker, foutlozer, naadlozer, handiger, beter en dus goedkoper (tijd = geldbesparing) maken – met een procesoptimalisatie app.

Voordelen alom - dus waarom niet even goed kijken welke werkprocessen in jouw bedrijf wel een app kunnen gebruiken? Ben je in 3 stappen al uit!